Fundația „ECO SAVE” este un Sistem Colectiv Autorizat angajat în preluarea și gestionarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), deșeurilor de baterii și acumulatori (DBA) precum și deșeurilor de ambalaje de diverse tipuri. Misiunea noastră este de a contribui activ la protejarea mediului și sănătății umane, promovând o dezvoltare durabilă.

DESPRE SISTEMUL COLECTIV AUTORIZAT FUNDAȚIA „ECO SAVE”

Cadrul legal

Fundația „ECO SAVE” este creată prin efectul Legii Nr. 86 din 11.06.2020 cu privire la organizaţiile necomerciale, Legea Nr. 209 din 29.07.2016 privind Deșeurile, Hotărârea Guvernului Nr. 212 din 07.03.2018 pentru aprobarea regulamentului privind deșeurile de echipamente electrice și electronice, Hotărârea Guvernului nr. 586 din 31.07.2020 pentru aprobarea Regulamentului privind gestionarea bateriilor și acumulatorilor și deșeurilor de baterii și acumulatori, Hotărârea Guvernului nr. 561 din 31.07.2020 pentru aprobarea Regulamentului privind ambalajele și deșeurile de ambalaje, înregistrată la ASP în Registrul de Stat al Persoanelor Juridice inclusiv la data de 03.12.2020, și la Agenția de Mediu, unde am obținut Autorizația de Mediu pentru gestionarea deșeurilor de desfășurare a activității ce ține de implementarea responsabilității extinse a producătorului, seria 005, nr. AM 22121701 din 06.01.2023.

Echipa și angajamentul nostru

Cu o echipă dedicată și expertiză solidă, ne asumăm responsabilitatea de a supraveghea întregul proces: de la colectare până la reciclare și raportare.

Promovăm conștientizarea

O parte esențială a misiunii noastre este educarea cetățenilor Republicii Moldova, în special a tinerilor, privind importanța protejării mediului.

Strategia și obiectivele noastre

Suntem ghidați de o strategie clară, având ca obiectiv principal protejarea mediului și implementarea responsabilității extinse a producătorului (REP).

De asemenea, ne propunem să contribuim la dezvoltarea economiei circulare, promovând reutilizarea, repararea și reciclarea pentru a minimiza deșeurile și a extinde ciclul de viață al produselor.

Infrastructură de colectare: Avem peste 60 de puncte de colectare în întreaga țară și ne dedicăm dezvoltării continue a infrastructurii.

Informarea publicului: Participând la evenimente și organizând campanii de informare încercăm să educăm populația cu privire la importanța reciclării.

Implicare legislativă: Suntem activi în propunerea și susținerea inițiativelor legislative în domeniul mediului și nu doar.

Fundația „ECO SAVE” este determinată să creeze un mediu mai sigur și mai curat pentru generațiile viitoare. Alătură-te efortului nostru!